Iceberg

Изберете марка

Iceberg дебютира на пазара през 1974, в дните когато спортното облекло бележи най-голямата промяна в модерните представи за облекло и начин на поведение. Iceberg задвижва двустепенна трансформация - не просто спортно облекло, а плетено спортно облекло.

Iceberg започва пътя към това приключение като пуска колекция пуловери, проектирани и развити в колаборция с Жан Шарл де Кастелбай - нашумял талант по онова време. Гилмар поканил младия талант да работи за новата марка и заедно, като пионери на златния век в Италианските дрехи-готови-за-обличане те допринасят за процъвтяващото бъдеще на страната.

Един такъв забележителен проект изисква и също толкова забележителна рекламна кампания, а именно такава, която включва сбор от посланници на марката от ранга на Анди Уорхол, Карла Фрачи, Вивиен Уестууд, Лучиано Бенетон и Франко Мошино (тоест включва личности от света на модата, които са се съгласили да позират за друга марка!)

Фотографът Оливиеро Тоскани измислил и поддържал стратегията от 1980 до 1986. И въпреки, че днес свидетелствата на известни личности е съвсем нормална рекламна стратегия, по онова време това е било нещо невиждано, което бързо натрупало популярност.  Начело със Стивън Мейзъл зад камера, през 90-те, в рекламите участват Фара Фоуцет, София Копола, Иги Поп и Изабела Роселини; а през 2000 година, горещата рапърка Лил Ким се появява по забележителен начин.

Iceberg е синоним на динамичната модна визия, отразяваща Американското поп изкуство (жанр към който Гилмар собствениците са силно ентусиазирани). Тази визия се изразява в широкия асортимент-от часовници до обувки, детско облекло, стоки за дома та чак до ексклузивни минерални води, които в рамките на почти 40 години Iceberg е създал, благодарение на силна стратегия за развитие.

С оригиналната идея да промени вкусовете и нуждите на потребиелите след социокултурната революция през 60-те, Iceberg се превръща в истинска сила и автономна компания, която умее да реагира бързо в ключови моменти и която всеоще се контролира напълно от семейството, което я е основало.

В магазини Scandal Онлайн globalbrandsstore.com
Сподели
свободни позиции Свързани новини