Coccinelle Пролет/Лято 2018

Лице, изобразяващо един мултиетнически колаж от безброй езици, но принадлежащ само на една снимка – дъщеря на мултикултурализма.

Лицето на народите е история за пътуванията и преживяванията, портрет на свободата и независимостта, една топяща се кана, съдържаща само една съставка: светът.

Afro Beat in the city е свободен, безпрепятствен начин да се съчетаят влиянията на африканската нардона култура с революционната авангардност на Запада от 20 –ти век. Всички в името на свободата на изрязаване срещу всички стереотипи.

Впечатление за люлка, ритъм и звук, които резонират в емблематичните творения на Coccinelle, като Ambrine & Arlettis, се предават в неочаквани материали и цветове. Ратан, етничесни мотиви, смели закопчалки, ципове, принтове и бордерии се слвиат като във въображаема йерархия.

Материаллът и изработката вървят ръка за ръка, превръщайки всяка чанта в декоративно самоизявление за стил и идентичност.

Frais et spontané е линия чанти, които имат по-меки соматични черти, вдъхновени от отдалечени земи с по-деликатни цветове – фини нюанси на дивите цветя и свежестта на ливадната роса. Цветове, нюанси и принотве предлагат нежнда, неочаквана женственост и лекота, едновременно автентична и съвременна. Дъх на романтизъм едва се подразбира от пастелния велур и детайлите от дантела с два тона. Coccinelle излиза от зоната на комфорт на кожата, експериментирайки с нови материали – текстил и рата, стремейки се да превърне чантите в удобство за мини градски пикник в града.

И за да завършим, плодовият принт със своя детски привкус, прави колекцията още по-емблематична и изискана, украсявайки спортния найлон, както и цялата гама аксесоари под формата на шалове, бижута и шапки.

Всичко е за жените. Всичко започва с две жени, които сега оглавяват творческия екип на Coccinelle. Всички техни дизайни са повече функционални преди формата си, изпълнявайки нуждите и желанията на съвременната жена. Всяка чанта държи в себе си емоциите на всяка жена.

Сподели
Свързани новини