Guess ECO Collection 2019

Guess доказа своята отговорност към глобалните екологични проблеми, без да загърбва модата,  чрез изграждане на партньорството за създаване на колекцията GUESS ECO 19 с компанията - I:CO (I:Collect), доказала се в решаването на глобалните еко-проблеми, специализирана в събирането, сортирането и рециклирането на използвани дрехи и обувки. GUESS ECO COLLECTION 19 има мисия да защити изсичането на горите, за целта компанията създаде специален разграждащ се памук, изграден от вискоза и други целулозни материали. Целулозата е най-широко разпространеният захар в природата и основна съставна част на всяка растителна клетка. Тя се синтезира почти изцяло от зелените растения - намиращите се в почвата растителни остатъци се състоят 40 до 70% от целулоза. По този начин нейната синтеза превишава синтезата на всички останали природни съединения и намира широко разпространение. 

Кампанията апелира за:

- ПЕСТЕНЕ НА ВОДА - 100% органичен памук, базиран на памук, отглеждан без използване на торове, химически пестициди или генетично модифицирани семена, гарантира значително енерго и водно спестяване, като по този начин намалява екологичното, социалното и икономическото въздействие на производството на памук.

- ЕНЕРГИЙНО СПЕСТЯВАНЕ - Материалите използвани за колекцията осигуряват намаляване на консумацията на енергия с 84%

- РЕЦИКЛИРАНИ МАТЕРИАЛИ - Иновативен памук, получен от преработката на употребявано облекло и рециклирана пластмаса от отпадъчни бутилки - намират проложение в дрехите на GUESS от колекцията.

- ПО-МНОГО CO- Колекцията включва рециклиран полиестер, в който възстановените влакна се въвеждат отново в производствения цикъл, намалявайки въглеродния двуокис със 77%.

 

 

Колекция Guess ECO 2019, може да откриете в Guess Bulgaria Mall, Guess Paradise Center, Guess The Mall и Guess Delta Planet Varna Mall.

Сподели
Свързани новини