Liu Jo Better Denim 2020

Каузата на Liu JO за по-сигурно бъдеще е заложено в твърдението“Less impact, same style” ( „По-малко влияние, същия стил“). Блясъкът и женствеността могат да бъдат изразени в любов и уважение към околната среда - днес повече от всякога.

 

От миналия сезон Liu JО стартира своята уникалната и еко-устойчива денимова капсулата Liu JО Better Denim, предназначена да минимизира използването на водата, енергията и химическите отпадъци по време на производството. Този проект се реализира и за новата колекция за сезон Пролет/Лято 2020, с цел отново да се фокусира върху уважението към планетата като разнообразява предлаганите кройки, увеличнава броя на новите екологично-съобразени детайли и облекла, създадени с устойчив вид, който в същото време поддържа доказаният стил и качество на марка.

 

За по-добро бъдеще!

Девствена локация, избрана за заснемането на кампанията е покана към всеки да намали ежедневно забързаното си темпо, да се вслуша в нежните звуци на водата и да се опияни от аромата на цветята. Мултисензорното потапяне помага всеки да преоткрие природата и стойността на всяко едно действие в нея. Защото ние можем да бъдем отговорни и да направим промяната, защото заедно можем да изградим бъдеще в хармония с планетата: #BetterTogether.

Капсулата е проектирана да излъчва устойчивост до най-малкият детайл – от плата до етикета. Всеки детайл на дрехата е направен в съответствие с иновативните техники, които намаляват използването на химикали в произодственият процес, спестява значително количеството вода и енергия.

 

-          Денимовият плат е изработен с иновативни технолии и устойчиви материали

-          Задният етикет е направен от парчета кора от ябълки

-          Напълно рециклируемият и биоразградим етикет е изработен от сертифицирана хартия FSC, получена от 100 % рециклирани влакна. Неговият символ е водна капчица, която представлява спестяването на вода

-          Копчетата и ципът са изработени от естествена алуминиева сплав

-          Основният плат е изработен от био памук и разграждащ се полиестер, етикетът за грижа е изработен от разграждащ се пластмасов материал

-          Шевовете произхождат от целулозни влакна, боядисани с еко устойчиви багрила

-          Опаковката и торбата за покупка са от напълно рециклирани материали

 

Повече от предлаганите модели деними на марката може на намерите в нашият онлайн магазин: globalbrandsstore.com

Сподели