New Era

Изберете марка

New Era е компания с над 100-годишни традиции в производството на шапки. Моделите на марката насърчават клиентите да бъдете себе си. Екипа на бранда се възхищава от новаторството и на бунтарите в живота.

New Era винаги е била в челните редици на иновациите и прогресивното мислене. Иновативната нагласа и философията за разчупване на формата вдъхновяват както днес, така и в миналото марката.

Ето как е започнало всичко:

20-те години на XX век - ИЗГРАЖДАНЕ НА ОСНОВАТА

37-годишният германски имигрант Ерхард Кох, който е опитен занаятчия, вижда възможност да подобри процеса и качеството на "модните" аксесоари за глава. През 1920 г. мечтата му се сбъдва, когато взема пари назаем от сестра си Роуз, за да основе New Era Cap Co. Неговите експертни познания и непредубеденост водят до това, че през първата година компанията произвежда 60 000 шапки в стил Гетсби.

 

30-те години на XX век - ПРОМЯНА В СТИЛА

През 1932 г. синът на Ерхардт, Харолд, се присъединява към него в бизнеса. Харолд забелязва, че търсенето на модните шапки намалява, докато професионалният бейзбол става все по-популярен. Именно тогава New Era предприема първото си изчислено бизнес начинание, като пуска на пазара нов артикул - бейзболна шапка. Първата професионална бейзболна шапка New Era е произведена през 1934 г. за униформите на Кливланд Индианс.

 

 

 

40-те години на XX век - УСТОЙЧИВ

Втората световна война е време на трудности и New Era не прави изключение. Платовете са били оскъдни, но фамилия Кох са били изобретателни и са се снабдявали с излишни, обикновени платове, като са отивали в квартала за дрехи в Ню Йорк. Всъщност тъканта, използвана за производството на шапките през този период, е била боядисана в дома на семейството в перална машина, за да съответства на цветовете на местните отбори.

 

 

 

 

50-те години на XX век - РАЖДАНЕТО НА ЕДНА ИКОНА

До 1950 г. New Era е единственият независим производител на шапки, който доставя шапки на бейзболните отбори от висшата лига. Впечатляващият списък с клиенти включва много от 16-те отбора по онова време, като Brooklyn Dodgers®, Cincinnati Reds®, Cleveland Indians® и Detroit Tigers®. През 1954 г. Харолд проектира вградената шапка на New Era в стил 59FIFTY, като ѝ придава по-съвременен вид.

 

 

 

60-те години на XX век - ПРОПРАВЯНЕ НА ПЪТ

За да се приспособи по-добре към разрастващата се компания, Харолд, който вече е начело, открива производствено предприятие в Дерби, Ню Йорк, близо до дома на семейството. Мястото става изключителен производител на емблематичната шапка 59FIFTY®. След като се доказва, New Era е поканена от MLB да продава директно на всички отбори по време на годишните зимни срещи. Това беше ключова стъпка по пътя на марката към ексклузивност в лигата.

 

 

 

70-те години на XX век - СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ

През 1972 г. синът на Харолд, Дейвид, е назначен за президент - 14 години след като започва работа в компанията. Няколко години по-късно Крис Кох, синът на Дейвид, продължава традицията и започва да работи в производствения завод в Дерби за дядо си и баща си.

 

 

 

80-те години на XX век - НАПРЕД И НАГОРЕ

Водени от визията на Дейвид Кох, 80-те години на миналия век се превръщат в десетилетие на последователен растеж. Компанията произвежда шапки за колежанските спортове, бейзболните лиги ААА и Международната бейзболна лига и започва да продава шапки на спортните фенове.

 

 

 

90-те години на XX век - ЕДИН, ДВА УДАРА

След като през 1993 г. New Era е обявена за изключителен доставчик на шапки за Мейджър Лийг Бейзбол, а през 1996 г. заедно със Спайк Лий за пръв път се сблъсква с модните шапки по поръчка, компанията оформя бъдеще на творчество и сътрудничество.


 

 

 

2000 - Началото на новото хилядолетие - ГЛОБАЛИЗИРАЙ СЕ ИЛИ СЕ ВЪРНИ У ДОМА

Визията, която бележи растежа на New Era през 20-те и 30-те години на миналия век, се оказа жива и добра в началото на новото хилядолетие. Усилията на компанията за глобализация продължават, като в рамките на две години се откриват офиси в Европа, Япония и Австралия.

Марка се превръща в най-популярната за шапки в света, която обхваща света на спорта, модата, музиката и развлеченията.

През 2001 г. Крис Кох, който е президент на компанията от 1993 г., е назначен за главен изпълнителен директор.

През 2006 г. компанията премества корпоративните си офиси от Дерби обратно в центъра на Бъфало, където всичко започва 86 години по-рано.

Първото десетилетие на XXI век  - НА ТЕРЕН

След десетилетия като официална шапка на терена на MLB, New Era си постави за цел да допълни ексклузивността си с най-големите спортни лиги в страната. През 2012 г. New Era стана официалната шапка на НФЛ, а през 2016 г. - официалната шапка на НБА; така New Era се превърна в единствената марка в историята на спорта, която има ексклузивни права за шапки на терена, отстрани и на игрището за трите най-големи лиги в САЩ едновременно.

 

20-те години на XXI век  - ЕДИН ВЕК СЛАВА

За 20-те години на XXI век от компанията казват: „Поглеждайки назад към първите 100 години от съществуването ни, ние осъзнаваме едно нещо - ние едва започваме. Преживяхме възходи и падения, като винаги се фокусирахме върху качеството и страхотните истории. През 2020 г. подновихме ангажимента си да създаваме страхотни продукти, да изграждаме силни взаимоотношения и да променяме играта в световния спорт и култура. С емблематичния 59FIFTY като наша основа, ние ще вдъхнем живот на вълнуващи нови продукти и преживявания в световен мащаб и както винаги автентично."

Моделите на марката за сезон Пролет-Лято'23 може да откриете в магазини Fusion, както и в нашия онлайн магазин: www.glolabrandsstore.com

 

В магазини Fusion Онлайн globalbrandsstore.com
Сподели
Свързани новини