Hugo

Изберете марка

Марката е основана през 1923 г. от Хюго Бос като собствена фирма за дрехи в Метцинген, Германия, където тя все още функционира. През 1924 г. той открива фабрика заедно с двама свои бизнес-партньори. Фирмата произвежда ризи, якета, работно облекло, спортни дрехи и дъждобрани. Основателя на марката умира през 1948 г. и зет му Ойген Холи поема собствеността и управлението на компанията. През 1950 г. компанията получава първата си поръчка за мъжки костюми, което води до разширяване на броя на служителите до 150 до края на годината. До 1960 г. фирмата произвежда костюми. През 1969 г. Ойген се пенсионира и оставя компанията на синовете си Йохен и Уве, които започват нейното международно развитие. През 1970 г. са произведени първите костюми с марката Boss, а през 1977 г. бранда става регистрирана търговска марка. Следва дългогодишната връзка на компанията с мото спортове, спонсорирането на пилота от Формула 1 Ники Лауда, а по-късно и на отбора на McLaren.

През 1984 г. се появява първият аромат с марката Boss. Това помага на компанията да постигне необходимия финансов растеж. През 1989 г. марката пуска на пазара първите си лицензирани слънчеви очила.

Първоначално всички дрехи са под шапката на HUGO BOSS, но през 1993 г. колекцията се разделя на линии HUGO, BALDESSARINI и BOSS като част от стратегията на трите марки.

Шест години след създаването на двете подмарки HUGO и BOSS, през 1999 г. се появява линията BOSS Orange. Колекцията се вписва както в класическия стил на марката BOSS, така и в по-прогресивната линия на HUGO. Друга колекция от семейството на подмарките BOSS, BOSS Golf Wear, е създадена през 1997 г. след успеха на марката в спонсорството на голф, като по-късно тази колекция е преименувана на BOSS Green.  След десетилетие, през 2017 г., компанията намалява броя на етикетите до оригиналните BOSS и HUGO, като BOSS Orange и BOSS Green са интегрирани в основната марка BOSS от колекцията Пролет-Лято 2018.

И двете марки имат еднакво ниво на качество, иновации в дизайна и устойчивост, но най-голямата разлика е в стила.

Най-лесният начин да разберете разликата е да си представите, че Вашите изискани, елегантни, съобразени с нуждите на бизнеса дрехи ще попаднат в категорията BOSS. Както за мъжете, така и за жените, те имат остри кройки, а смелите им елементи създават усещането за истински класически гардероб.

Колекцията на BOSS включва BOSS Green, което е Вашето динамично спортно облекло, включващо подобрени материи и дизайни. BOSS Orange, който е Вашия ежедневен моден приятел с най-нужните артикули за съвременната градска визия, включващи дънки, блузи, якета и палта. След това, BOSS Black, което носи със себе си елегантно ежедневно излъчване с лека естетика на спортното облекло. Отново споменаваме стила на спортните облекла, те са по-семпли и опростени с остър дизайн. Етикетът BOSS има за цел да покрие всички нужди на един много модерен гардероб. #thisisboss

В началото на новото хилядолетието под основната марка BOSS е пусната първата линия дамско облекло. В съответствие с лейбълите на мъжкото облекло BOSS, в дамската колекция на бранда същестува линията BOSS Orange, но не и BOSS Green.

Подобно на мъжките колекции, дамското облекло на BOSS е предназначено за модерните жени, които се нуждаят от гардероб, който да отговаря на техния начин на живот. Независимо дали отивате на работа, или от офиса излизате на вечеря. Това са по-интелигентни, луксозни модели с изчистена кройка от висококачествени материи. Сред лицата на дамското облекло са модели като Хейли Бийбър и Джоан Смолс до влиятелни спортисти като Алиса Шмидт.

HUGO е Вашето изчистено и непринудено облекло за всекидневния Ви гардероб. HUGO е забавният брат, който често е малко по-смел, авантюристичен и ориентиран към по-ежедневния стил на облеклото. Основният му фокус върху стила е да бъдете автентични за себе си! #iamhugo

Дамското облекло на HUGO следва мъжката линия с много настроение и естетика на момичета за партита с модерна кройка и елегантни и ежедневни елементи, които може лесно да бъдат съчетани. Жената на HUGO се облича според настроението си и определено можете да видите личния ѝ стил, който прозира в избора ѝ на гардероб.Ако обобщим дамското облекло на HUGO в сравнение с колекцията на BOSS, ще кажем, че то е автентично, уверено и готино.

 

Колекцията за сезон Пролет-Лято 2023 може да откриете в магазини Scandal, както и скоро в нашия онлайн магазин: www.globalbrandsstore.com.

 

В магазини Scandal Онлайн globalbrandsstore.com
Сподели
Свързани новини