Lacoste

Избери магазин
  • Lacoste

За магазина

През 1926 г. френският тенисист Рене Лакост облича за първи път за своето участие в Открития шампионат на САЩ собственоръчно ушита бяла тениска с яка и три копчета, различна от тогавашното традиционно тенис облекло. Тя била направена от леко памучно жарсе, което я прави удобна за игра в жегата.

По-късно, когато Рене напуска големия спорт, с помощта на своя приятел Андре Жилие, най-големия производител на текстил във Франция, създават през 1933 г. компанията La Société Chemise Lacoste, която произвежда облекло за тенис, по-късно – и за ветроходство и голф.

През 1951 г. компанията разширява дейността си и въвежда освен белите, също така и цветни тениски.

Днес Lacoste е френска компания, собственост на швейцарския холдинг Maus Frères от 2012 г. Дрехи (особено поло-шърти), обувки, парфюмерия (съвместно с фирмата Jean Patou), кожени изделия, часовници и очила. Класическите цветове на марката са: бяло (носеният от Рене цвят), лимонено зелено и пурпурно.

Емблемата на компанията Lacoste представлява бродирано крокодилче. Логото идва от облог между създадетя Рене Лакост и капитана на отбора му, като при спечелването на определен мач за купата „Дейвис“ Лакост щял да получи куфарче от крокодилска кожа.

Малко известен факт е обаче, че той не е спечелил баса, независимо от това журналистите често използват прякора „Крокодила“ за френския тенисист. Според друга версия, това му прозвище се дължи на суровия му характер и агресивната му игра.

По-късно приятел на Лакост на име Робер Жорж рисува крокодилче, което бродира върху сакото за мачовете на Лакост. След оттеглянето от спорта и основаването на компанията, емблемата става първият фирмен знак на дреха, показван върху самата нея.

Сподели Имате въпрос?

Коментари

Добави коментар

Контакти

Paradise Center, София

Адрес: Paradise Center, бул. Черни връх 100, гр. София
Tел.: +359 877 276 222
Email: lacoste.paradise@globalbrands.bg
Работно време: понеделник - неделя  10:00ч. - 22:00ч.

вижте галерията вижте на картата