Steve Madden

Изберете марка

СТИВ МАДДЕН

Основател, шеф по творчеството и дизайна, Steve Madden, LTD.

 

Човек, който носи много шапки - и обувки, Стив Мадън не може да бъде описан с една дума. Той е предприемач, награждаван дизайнер, бизнес титан и семеен човек. Едноименният дизайнер на обувки е и обект на документалния филм "MADDMAN: The Steve Madden Story" на Netflix. Филм, който се занимава с човека, изградил процъфтяваща марка и почти я загубил заради "Вълкът от Уолстрийт", за да се възстанови с глобална империя. Той понася неуспехите и, разбира се, успехите, без да забравя скромното си начало или основния си потребител, в резултат на което има милиони обожаващи го фенове по целия свят. Считан за модния обувен магнат на 21-ви век, Мадън има вроден усет за това какво е актуално, какво следва, какво е вълнуващо и по-важното - как това ще се отрази на клиента. Вдъхновен от рокендрола, съчетан със сексапил и градски стил, Мадън създава обувки, които са иновативни, забавни, понякога диви и винаги елегантни.

През 1990 г. с едва 1100 долара в банката Мадън бързо следва интуицията си да създаде следващата голяма тенденция, да предвиди нуждите на потребителите и впоследствие да създаде колекции, които са едновременно авангардни и лесно продаваеми. Насочвайки творческата си енергия към производството на разнообразни силуети и ярки стилове в своята фабрика в Куинс, мечтата му бързо се превръща в реалност и се ражда марката Steve Madden.

Експертният опит на креативния дизайнер в прогнозирането на тенденциите го изстрелва на върха в неговата област. Разчитайки на инстинкта си, той превръща една реликва в явление, когато представя нова обувка на платформа при стартирането на компанията си. Вдъхновени от рок звездите от 70-те години, известните вече обувки на Мадън с дебела платформа бяха един от най-големите успехи по онова време и се превърнаха в отличителен белег на марката. С пръст върху пулса на попкултурата, Мадън казва: "Това, което ме вдъхновява, е това, което виждам да носят хората по улиците на света от Ню Йорк до Лондон и отвъд. Идеите и вдъхновението ми идват от движението по тротоара."

Сливането на стил и музика остава в основата на Мадън: "Музиката е в ДНК-то на това, което правя." Както при модата и дизайна, Стив има око и ухо за изгряващите таланти, което води до създаването на Steve Madden Music - интегрирана маркетингова платформа, която популяризира музикални изпълнители чрез множество медии, потребителски канали и изпълнения на живо. Като такъв той си е сътрудничил със звезди като Lady Gaga, Katy Perry, Ellie Goulding, Iggy Azalea, Santigold, Tove Lo, Jason Derulo, The Kills, Tori Kelly, Halsey, and Cardi B, всички по време на техния възход към славата. С продължаващия успех и постоянното разрастване на платформата Steve Madden Music, дизайнерът решава да разшири любовта си към музиката и през 2016 г. стартира 5Towns Records.

Що се отнася до филантропията, Стив Мадън продължава да толерира хората, които се нуждаят от втори шанс, като подкрепя различни организации в този жанр, а също така помага за насърчаването на млади предприемачи в цялата страна с новостартираната инициатива на компанията "Self Made".

Steven Madden, LTD:

Днес марката Steve Madden се е превърнала в лайфстайл компания, която не само притежава Steve Madden, Steven by Steve Madden, Madden Girl, Freebird, Stevie's, но също така притежава и управлява Betsey Johnson, Dolce Vita, Brian Atwood, Jocelyn, Report, Cejon, Mad Love и Blondo; и е лицензиант на различни марки, включително чанти, колани и търсената марка маратонки Superga.

Steven Madden LTD също така проектира и доставя продукти под собствени марки за различни търговци на дребно. Steve Madden разполага със стабилно подразделение за частни марки, а дистрибуцията на едро включва универсални магазини, специализирани магазини, луксозни магазини, национални вериги и масови търговци по целия свят. Компанията управлява над 208 магазина за търговия на дребно в 70 държави. Steve Madden лицензира някои от своите марки на трети страни за маркетинг и продажба на определени продукти, включително готово облекло, връхни дрехи, интимно облекло, очила, трикотаж, бижута, парфюми, багаж и продукти за спане и баня.

 

Колекцията от дамски обувки и чанти за сезон Есен-Зима 22/23 може да откриете в магазини Scandal, както и в нашия онлайн магазин: www.globalbrandsstore.com 

В магазини Scandal Онлайн globalbrandsstore.com
Сподели
Свързани новини