Второто годишно британско модно ревю „Моден подиум със съвест"

На 25-ти септември 2019 г. се проведе второто годишно британско модно ревю в резиденцията на Английското посолсво @UKinBulgaria в София под наслов „Моден подиум със съвест“, целта на което е повишаване на информираността за важността на етичната и устойчива мода. Тази година бяха отпразнувани 140 години от установяването на двустранните дипломатически отношения между Обединеното кралство и България с дефилиране не само на английски марки, но и български също.

Посланик Ема Хопкинс откри събитието с думите:
"Все повече и повече устойчиви марки се появяват в модната индустрия. Устойчивата мода вече не се изчерпва с конопените чували и сандалите. Като потребители, нашата сила е в портфейлите ни. Все повече избираме марки, които подкрепят етичните практики, подобряват живота и допринасят за един по-добър свят."

„Глобал Брандс Дистрибюшън“ взе участие с познатите на българският пазар марки - Superdry и Pepe Jeans London. Истински фурор, сред гостите предизвика най-новата колекция на поп-дивата Dua Lipa за сезон Есен/ Зима 2019-2020, която може да бъде видяна в магазин Pepe Jeans в Paradise Center ниво 1.

Сподели