Philipp Plein: #FAST&GLORIOUS

Миланo, 17 юни 2017 г. - Дами и господа, стартирайте двигателите си ... През този сезон Филип Плейн връща и отприщва един гръмотевичен спектакъл на бързата и славна мода. Докато 15 супер коли, включително Ferraris, Lamborghini, Porsche и Metallic McLaren обикалят наоколо, изпълнителите представят шоу Greased Lightning, а през това време по модния подиум вървят моделите. Това е стилът за колекция Пролет-Лято 2018.

Мъжете бунтари профучават като млади престъпници от филма West Side Story с цигара зад ухото и Марлборо опаковки, завити в ръкавите на блузите. Чувствайки жажда за бързина, тези рокенрол бунтовници са готови за действие: скъсаните им дънки и кожените якета с капси са покрити от парчета карирани знамена, пламтящи осем топки, огнени черепи и отличителни знаци като ‘Glorious Bastards’; а дънките им са декорирани с ръчно зашити червени пламъци.

Момичетата пък от своя страна носят уверено кожените си бомбъри, късите си тениски, клинове и убийствени токчета, украсени във фраси като ‘Rock, ‘Roll’, ‘Love’ и ‘Kiss’. Това обаче не са женски трофеи, които чакат на спирката – те са силни като мъжете, със зашити ревящи тигри  и увити кобри  по дрехите си. Мъжете и жените са кръвни братя и сестри – всички членове на един и същ обсебен от скороста отряд. Отразявайки фетиша на по персонализирането на автомобили в еднократни произведения на изкуството, украсяването със знака на Плейн изпъква на първо място в тази колекция.Качулките от крокодилска кожа и кожените якета  са декорирани с въздушно нарисувани картини и с черепи с мълниеносни болтове – същите дизайни, които можем да открием върху покривите на колите от миналото. Всеки един артикул е лимитирана версия.

Независимо дали ще открием релефни кожени звезди по тениските и червени ленти от питон по бомбърите, или фино настроени бутала на двигател, тази банда има набито око за детайлите. Те разбират, че всеки един елемент се брои – това е разликата между победата и изчистването на пистата и на улицата. И също като при колите, хората искат мода, изпълнена с адреналин. Шум, сила и скорост се преплитат в религията на Plein. 

Сподели
Свързани новини