PHILIPP PLEIN Пролет/Лято 2018

Ню Йорк, 9 септември 2017 г. В историческата бална зала Hammerstein в Ню Йорк, Филип Плейн представи втората глава на най-съвременното приключение – Пролет/Лято 2018 г. Няма друго място, което да пасва повече на приказките, разказани от Плейн. Доброто е на път да стане лошо.

Влизайки в оживената бална зала с две нива, гостите се настаняват на кръгли маси, на които се сервират шампанско и хамбургери на сребърни плочи. Елементи от класическата опера се настаняват удобно в залата, докато в други части осветлението и постановката пресъздават незаконния свят на района на червените фенери в Амстердам.

По време на шоуто, диско топки и танцьори се спускат на театъра, а Dita von Teese изпълнява известната си бурлеска постановка "Martini Glass". А след това „Бъдещето“ заема цялата сцена: Неговите удари се промъкват през високоговорителите, тъй като отливът на топ модели на Плейн се движи надолу по пистата, започвайки с Адриана Лима и завършвайки с Ирина Шайк. Този сезон екип от млади художници беше въведен в този микс. Сред тях са Teyana Taylor, 21 Savage, Swae Lee, Brandon Lee Anderson, Broadus Cordell, I negowiqr dqdo Papa Snoop, които въплъщават бунтовническия дух на международната модна къща. Както казва Плейн, "Модата се създава по улиците, а не в ателието".

Колекцията използва своята изобретателска иконография, като приказна принцеса в робство, заедно с приятелски настроени анимационни животни, които се появяват върху похабените дънкови якета, копринени рокли и жакардови дрехи. Жеснтвената дантела и роклята са подсигурени от кожени презрамки. Дори привидно невинните принцеси и принцове имат фетиши. Плейн Пролет-Лято 2018, за жени и мъже, е празник на нашите вътрешни трепети. Това е обратното на потискането. И точното количество грешно.

След шоуто, следва и афтър партито, разбира се. ВИП гостите на вечерта и тяхното обкръжение са поканени на резервираните за тях маси, спонсорирани от нощния клуб в Ню Йорк. Последната звезда на вечерта е Nicki Minaj, приказната принцеса на хип-хопа.

Точно като сън, който най-накрая е реализиран, или приказка, която за жалост приключва, шоуто свърши - но нощта все още е млада.

 

Сподели
Свързани новини