Принц Чарлз награди Ралф Лорън с почитно рицарско звание в Бъкингамския дворец

Ралф Лорън се превърна в първият американски дизайнер, получил почетно рицарско звание на Ордена на Британската империя (KBE) за дългогодишният си принос към модата. Дизайнерът получи ордена лично от принц Чарлз на частна церемония, състояла се в Бъкингамския дворец, преди дни.

 

Господин Лорън се присъединява към редица други забележителни американци, получили отличието (KBE), в това число - бившите президенти Дуайт Д. Айзенхауер, Роналд Рейгън и Джордж Х.В. Буш. Звезди като Анджелина Джоли, Стивън Спилбърг, Бил и Мелинда Гейтс.

 

Новината за рицарското звание се разнесе още през ноември 2018 година, когато  Ралф Лорън отпразнува 50-та годишнина от създаването на едноименната модна марка с бляскаво шоу, сред редица световноизвестни звезди.

 

Наред с над 50-годишната си кариера в модата индустрия (в която той облича звезди като принцеса Даяна, Кейт Мидълтън и Меган Маркъл), Лорън също прави смели крачки с филантропската си работа както в САЩ, така и в Англия.

 

В продължение на години корпорацията Ralph Lauren работи за подпомагане на пациенти болни от рак и за финансиране на изследвания за рак, чрез създаването на NinaHyde Център за изследване на рака на гърдата в Georgetown Lombardi, Център за борба с рака и Ralph Lauren Center за лечение на рак в Harlem, New York. В Лондон модната марка спомогна за финансирането по създаването на Центъра за изследване на рака на гърдата на Ралф Лорен, който бе открит в The Royal Marsden през 2016 година.

Колекцията Pink Pony е създадена специално за подпомагане на каузата с борба с рака.

 

Това е само малка част от дългия списък с награди на дизайнерите. Преди няколко години той печели награди CFDA за мъжки и дамски дизайнер на годината, бизнесмен на годината, престижната награда за цялостно постижение и първата награда на CFDA за американската модна легенда. Той е признат за изключителното си постижения и от Британския моден съвет на Британските модни награди.

Сподели