Мъжка колекция Emporio Armani Есен - Зима 2021

Родения в Пиаченца Джорджо Армани, но създал своята империя и нов дом във вечно работещият град Милано. Самоопределил се като домошар, през изминалата седмица даде завладяващо интервю на своята съгражданка – модният бележит редактор - Паола Поло от Corriere della Sera - в което той разказа, че на 85 години един от страховете му е как „да изчезна, без да това да се отрази на работата и името, което изградих, и на онези, които са ми помагали да го изградим“. Това, което той призна пред редактора е нещо, за което мисли, когато спи и когато се събужда сутрин. Той също така добави „Не контролирам много в днешни дни“ (изявление, което Поло правилно определи като съмнително); и добавя: „Това е моят живот. Единствено и само работа. Не излизам вечер. Пропуснах много възможности ... но предпочитам нещата, които правя, да говорят сами за мен. "

Това, което колекцията на Emporio Armani FW20-21 изразява от името на своят автор е, че тези вечери, прекарани в усамотение и мисли за работа, водят до изобилие от кипящи идеи, които на 10.01.2020 г. бяха представени в модното ревю превърнало се в блестящ спектакъл на представянето на колекция Есен – Зима 2020/2021.

Разбиващо шоу, съчатаващо в себе си много колекции за едно незабравимо ЕА преживяване. Така може да се определи видяното.

Моделите дефилираха в специално изработена О-образна сцена, встрани на която мултимедия излъчваше брандинга на марката.

Колекцията на Emporio съдържаше няколко основни теми. Първите два сиви модела бяха впечатляващи в комбинация с много джобове и мекия силует на раменете на Армани подготвяйки всички зрители за предстоящите хибридни модели в колекцията и изненадите, които са подговени.

Широки сака в сиво, червено и синьо-червено каре и с оригинално закопчаваща каишка отвътре навън излъчваха увереност и мъжественост.

Свободни якета с асиметрично закопчаване с двойна кожена яка.

Рибената кост намира широк отзвук в  цялата колекция в най-различен вид дрехи, от якета, палта, блузи и до панталони.

Пухените якета бяха представени с нов прочит – хибриден микс между яке и сако.

Меки връхни облекла близки до вид и усещане на домашен халат придаваха релаксиращ вид на някой от сетовете.

Няколко класическите модели костюма, бяха съчетани с финни копринени ризи с висока яка.

Блестящо сако със шал яка, комбинирано с раирани панталони и лъскава риза озаглави началота на  серия от няколко подобни сета заложени в колекцията.

Класическото излъчване, характерно за Армани,  беше свежо и смело миксирано с малки кожени чанти, изработени с метални елементи, които можеха да бъдат открити и върху мъжките обувки и колани.

Широки лъскави панталони, сводобно падащи по крака. Елегантни карирани едноредно или двуредно закопчаващи се сака, в комбинация с практични раници и чанти. Сака с декоративно пришити камъни, разчупваха леда и превръщаха всяко сако в уникат, с които няма как да остане незабелязан мъжа избрал Армани за своя марка.

Голям брой бейзболни хибридни якета / парки изработени от бивиолска козина обогатяваха колекцията, разчупвайки стереотипа и затвърдяващи все по-силно тезата, че всяко модно ревю на Емпорио Армани се превръща от ревю в спектакъл.

Пуловерите бяха представени в разновидност - блузон, осигуряващи мекота и топлина.

Дълго пухено яке без ръкави, закопчаващо се като парашут в горанта част, в комбинация от каска и скиорски очила изстреля публиката във висините. Последваха още няколко модела, със същата тематика за прехвръляне към следващата тема в колекцията.

Широк червен пухен шал комбиниран със сив сет рибена кост от късо палто и панталон, предизвиква еуфория.

Смело беше решението на съчатаване на сиво лъскаво палто рибена кост с черни кожени панталони.

Хибридните модели в колекцията както винаги подчертаха уникалността на Армани. Смели комбинации межди парки /якета палта/и пухенки.

Специално обработено черно кожено яке, превръща кожата в картина с игра на фигурални мотиви.

Кадифени панталони, смело пъхнати във високи гумени ботуши с метални елементи, съдържащи се и в горната част в късо яке с познатият странично изместен цип, познат от предишните колекции на Армани.

Раирани, промазани панталони с басти, умело съчетани с къси якета и сака, излъчват елегантност и увереност, характерна за колекциите на марката.

Малки кокетни чанти закачени на врата на моделите, в съчетание на бейзболни якета и панталони с плисета, излъчваха смелост и мъжественост.

Очилата, които бяха представени контастираха на широките кройки със своят смарт размер и придаваха подчератана елегантност на всеки сет.

В края на колекцията беше представена Р-ЕА (рециклираната Емпорио Армани) капсула на колекция изработена от рециклирани материали, превърнати в облекло за улицата – широки кройки, множество от джобове в жилетки, якета, карго панталони, блузи и чанти от плат.

Емпорио Армани обещава една незабравима зимна колекция за увереният мъж, наблягайки на рибената кост, карето, райето и биволските косми. Малките практични чанти, кожените раници и бизнес чантите. Обувки в черно и бордо с метални елементи, с типичната висока подметка за марката и високи обувки с централен висок цип.

Мъжката колекция Есен – Зима 2020-2021 на Емпорио ще остане в съзнането на всеки зрител със смелостта и решителността, характерна за Армани. Всеки мъж, доверил се на Емпорио Армани може да открие всичко, от което има нужда в колекцията, която е изградена от множество теми и подтеми. Както биха казали някой от модните критици – това не беше представяне на една колекция, а на няколко колекции. Моделите бяха запомнящи се и различни по излъчване и стилове.

Сподели